İtalyanca Aşk Başkadır=)

Okuduğum bir kitapta, seyrettiğim bir filmde hep bir yerlerde çıktı karşıma İTALYA.. Küçüklüğümden beri en merak ettiğim yer İtalyaydı diyebilirim.. Venedik, Roma, Floransa, Pisa ve Capri adasına gitmek hep hayallerimdeydi. Bir gün dedemin evinde dvdlerini karıştırırken bir film çok dikkatimi çekmişti. 'Its started in Naples'.. Film Capri adasında geçiyordu. Güzel bir aşk filmi.. Eminimki o filmi izleyen herkes Capri adasına aşık olmuştur=) Başrolde Sophia Lauren ve Clark Gable oynuyordu... İşte o filmi seyrettiğim günden sonra İtalyaya kesin gitmem gerektiğini anladım...
2008 yazında erkek arkadaşım Yusufla birlikte nereye gidelim, nereye gidelim derken aklıma İtalya geldi... Gerçi aklımdan çıkmamıştı hiç=) Yusufun işi dolayısıylada tatilimizi 11 gün ayarladık.... Ekim ayı gitmeye karar verdik. Çünkü eğer deniz tatili olmayacaksa çok sıcakta gitmek istemedik.. Kültür turu sonbahar ve ilkbahar aylarında çok daha güzel oluyor. Herkese o ayları tavsiye edebilirim.
Yazın da programımızı ayarlamakla geçirdik. Gerçekten kendi programını kendin yapınca çok zevkli oluyor. O günün gelmesini daha da sabırsızlıkla bekliyorsun!!
İlk olarak uçak biletlerini ayarlamak için bir sürü sitelere baktık. Bir gün Jessy diye bir arkadaşım bana MYAİR dan bahsetti.. Myair'ın sitesine girdim.(http://www.myair.com/) 10 Ekim 19 Ekim arası 100 euroya bilet buldum=)Dezavantajları ise İstanbul-Milano, Milano- İstanbul yapması.. Aklımızda hiç Milano yoktu;ama onuda programımıza ekledik.. ve diğer dezavantajı da ekşisözlüge baktığımızda 4, 5 saat rotar yapabilecek olması.. ama yinedee 100 euroya deger dedik=) Normalde biletler 300- 400 euro arası değişmekteydi. Ayrıca bileti aldıktan 2 hafta sonra biletimizin 50 euroya bile düştüğünü gördükk. Şaka gibiydi..
Programımızı Akşam Milanoya varış, sabah Venedik ve 2 gün kalma, 3 gün Floransa (Siena- Pisa), 3 gün Roma, 1 gün Milano olarak ayarladık.. =) Tabi programa Capri'yi ekleyemedik. Çünkü Capri için 4 gün daha lazımdı; ama olsun öbür yerleri görmenin heyecanı içindeydim.. Capriye de başka zaman gideriz.. Eğer 15 günlük bir sureciniz varsa kesinlikle Capriyide eklemeyı unutmayın!!
Gelecek yazılarımda hotel, hostelları nasıl ayarladığımızı yazacagım.. Umarım bu bilgiler herkesin işine yarar=))

Sizi mutlu eden her şey, size daima biraz daha mutluluk getirecektir.
DR John Gray