Hostelworldd:)

Dünkü yazımda İtalya'ya hangi havayolluyla gittiğimizi yazmıştım.. Şimdi gelelim otelleri nasıl ayarladığımıza=)
önceki tatillerde yaptığımız gibi tekrar googledan Hostelworld sayfasını bulduk... Gerçekten çok işe yarar bir site.. Her şehir için en az 200 tane hostel ve otel kayıtlı. Seçenekler bol bol.. Uygun fiyatta ve merkeze yakın bulabileceğiniz o kadar çok hostel kayıtlı ki. Hostel dediğime bakmayın. Şu ana kadar gittiğim her yer o kadar temız ve güzel cıktı kiii... Hostel worldu herkese tavsıye edebılırım. İçinde butik otellerden tutun apartotellere kadar her tip konaklama mevcut..
http://www.hostelworld.com/ Bu da hostelworldun adresii.. Bu sitede dikkat etmeniz gereken şeyler otelinizin yada hostelınızın merkeze ne kadar yakın oldugu.. Location yazan yerde yüzde 75'ten aşağıya görüyorsanız o merkeze çok yakın olmadığı anlamına geliyor. %85 90 yazan yerler hakkikaten tam merkezde oluyorlar. Yürüme mesafesi 5 yada 10 dakikayı geçmiyor. Ya da metroya 5 dakikalık bir mesafesi oluyor. Metroya yakın olması da cok buyuk bı avantaj .Boylece her yere rahatlıkla ulasabılırsınız=)Ayrıca insanların yazdığı yorumları da kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Yorumcular doğru tespitlerde bulanabiliyorlar. Kötü , iyi her şeyi yazıyorlar. Bu da otel arayanlar için çok büyük bir avantaj oluyor. Hostelworde otelinizi ayarladıktan sonra mutlaka o otele mail atın ve gideceğinizi teyit edin!!!!
Gelelim, İtalyada ayarladığımız otel ve hostellara.. Ekim ayı tam turistlerin gezdiği bir ay olduğu için fiyatlar biraz daha yüksek olabiliyor. En çokta Venedikte... Venedik oteli için hostelworlden ayarlayamadık. Gıdeceğımız gunlerde çok az yerde yer vardı, olanlarda bize uygun gelmedi. Bunun üzerine tavsiye edebielceğim 2. bir site olan http://www.venere.com/ dan bulduk. Otellerin yerleşim yerinden tutun, kahvaltıda ne koyduklarını bile yazan bir site..
Venedikte kalacaksanız kesinlikle Rialto köprüsüne yakın bir yerde kalmanızı tavsiye ederim. Genelde gidenler San MArco tam merkez orda kalın derler. Ancak Venedik bir sürü adacıklardan oluşuyor. Venedikte görülmesi gereken de 3 önemli bolge var ; Bunlar Getto, Rialto Köprüsünün etrafı ve San MArco meydanı. Rialto köprusude Getto ve Sanmarconun tam ortası ve iki yerede 10 dakika bile surmeyen bir mesafede. Ayrıca akşamları da çok canlı ve kalabalık oluyor. Bizde tam rialto koprusunun orda olan butikotel tarzında bir yerde kaldık İsmi Barababao Bed & Breakfast olan yerin Kahvaltıları super, merkeze çok yakın, ve odalar tertemizz. Ancak Venedikte hayat çok pahalı. İtalyanın en pahalı yerlerinden biri olduğunu soyleyebilirim. Konaklamaya kişi başı 60 euro verdik. Gerçi bu fiyatta değişiyor.. Bizden sonra da programımıza arkadaşlarımız katıldı ve onlar 55 euroya konakladılar. Soylemeye çalıştıgım fiyatlarda sürekli oynama olabileceği.. Bir arkadaşım da Mart 2009da İtalyaya gitti ve Venedikte 30 Euroya kaldıklarını soyledı... Anlayacagınız şans işi . Venedik'te konaklamak ıcın 50-60 euro yu gozden cıkarmanız gerekıyor. Barababaoooooya kesin gidinn.. Emin olun pişman olmasınız=)


















Gelelim Floransaya ; Floransa da öğrenci yurdu tarzında bir yerde kaldık. Yurdun adı Plus Florence:)Hostelworlden ayarladık. PlusFlorence'ın odalarında mutfak bile bulabilirsiniz. Ayrıca fiyatı kişi başına 27 euro. Tek dezavantajı merkeze çok yakın olmaması 15 dakika yürüme mesafesinde...Ancak tren istasyonuna 10 dakika yürüme mesafesinde..
Plusflorence tam öğrenciler içinn...
Yinede bir daha Floransaya gitsem heralde daha yakın bir yerde kalmak isteyebilirdim. Plus florence in kendi sitesi ise http://www.plusflorence.com/
Romadaysa kesinlikle; Termini İstasyonuna yakın bir yerde kalın.. Hem tren istasyonu hemde bütün metroların kesiştiği yer, tam yanında da otobüs ve taksi durağı bulunmakta.. Roma çok büyük bir şehir. Belli bir merkezi yok. Bir kaç tane önemli yeri olduğu için en iyisi Terminiye yakın kalmak. Bizde Termininın 100 metre yakınında Domus Mea otelinde kaldık. Kişi başı 42 euro.. İçinda kahvaltıda dahil. Ancak kahvaltılar güzel diyemem.. Bu otele giderseniz kahvaltı ıcın dışardan birşeyler almanızı öneririm. Odalar tertemiz, resepsiyonda duranlar ise canayakın ve yardımsever.

Milano içinde sadece bir gece kalacağımızdan Hostelword'te öylesine bir yer ayarladık... Milanoda kalacaksanız da ya tren istasyonuna yakın bir yerde, yada Duomonun yakınlarındaki metro duragının oldugu yerde kalmanızı tavsiye ederimm..












0 Responses